1:a veckan har gått
Nu har det snart gått 1 vecka med min sysselsättning. Det kommer att ta lite tid att vänja sig vid dom nya tiderna och hitta min plats i ett sammanhang där jag skall komma överens med 3-4 andra personer på en väldigt liten yta.
Men jag har hittat en liten skön plats, I köket men ändå en bit från dom andra. Närmare sagt i bageriavdelningen. DÄr får jag vara i min egen ”bubbla” och jag har märkt att det är där jag trivs bäst. Baka bröd, kakor och hålla på med beställningar. Jag vi har en del tårtor som skall ut här nu lagom till ”Valentine´s Day”…
Jag är också den som dukar för sällskap och ordnar så det ser snyggt och trevligt ut när vi har konferensgäster! Sen att jag hjälper till att servera. Tror att min arbetsplats behöver någon som egentligen inte har någon direkt arbetsuppgift utan kan göra allt det som andra verkar tycka mindre bra om. Det som jag gillar att göra fint och gott för andra. Givetvis hoppar jag in i köket om det behövs, men det är egentligen inte det jag gillar.
Jag har märkt att många som vill jobba i kök och restaurang ser just matlagning som det primära målet, medan mitt primära är att det skall vara snyggt, trevligt och mysigt…! Maten är visst viktig men jag ser gärna Helhetsintrycket, att allt skall vara bra från det att Du sätter till du går därifrån.
Min chef är en kock som varit med Länge och han tycker att en kandelaber räddar alla situationer, men där är jag inte riktigt enig med honom, så det har redan varit diskussioner. Jag avskyr kandelaber på bordet och skulle aldrig sätta fram en sådan om det inte är efterfrågat! Tror att människor som jobbat i kök har svårt att se det där med dukning och mysighet.
Jag har haft turen att i mitt arbetsliv fått arbeta på Bägge sidor, både kök och servis så jag har fått det bästa av bägge delar, sen att jag upptäckt att mitt huvudfokus ligger inom det område i ett kök som oftast benämns Kallskänk/bagare. För er som inte är insatta i restaurangvärlden är kallskänken den som gör smörgåsar, bakar, gör snyggt på fat.
Skulle det här lyckas och jag vill komma tillbaka till arbetslivet blir det nog som kallskänk eller länken mellan kök och servis.
Mer uppdatering får komma vid senare tillfälle. Men jag har sparat det bästa till sist… Första gången på flera månader jag har haft en oavbruten sömn på 5-6 timmar varje natt… =)